”Mizăm pe susținerea României și UE în obținerea vaccinului Anti-Covid-19”, Directorul Agenției Medicamentului, Eremei Priseajniuc în discuție cu Președintele Comisiei pentru Cercetare din Parlamentul European, Cristian Bușoi

News

13
aug
2020

Eremei Priseajniuc, directorul general al Agenției Medicamentului și Dispozitivelor Medicale, a avut o întrevedere cu europarlamentarul Cristian Bușoi, raportor al Parlamentului European pentru Programul de Sănătate.

Cei doi oficiali au trecut în revistă ultimele evoluții în contextul luptei împotriva COVID-19.

Aceștia au discutat despre posibilitatea includerii Republicii Moldova în solicitarea României către Comisia Europeană, pentru obținerea vaccinului anti-COVID-19, dar, și a medicamentului Remdesivir - primul medicament autorizat la nivelul UE pentru tratamentul COVID-19, care și-a demonstrat eficiența în cazul pacienților diagnosticați cu noul Coronavirus.

”Mizăm pe susținerea României și a UE în obținerea vaccinurilor Anti-Covid-19, precum și a medicamentelor autorizate pentru tratamentul infecției cu Coronavirus pentru cetățenii Republicii Moldova”, a menționat directorul general AMDM.

Oficialii au discutat și despre implementarea în Republica Moldova a bunelor practici ale Uniunii Europene în domeniul farmaceutic și dispozitivelor medicale, îndeosebi, în contextul luptei cu COVID-19. Un rol aparte în acest proces îi revine Agenției Europene a Medicamentului (EMA), care asigură accesibilitatea, calitatea și siguranța medicamentelor pe piața europeană.

”Pe platforma Comisiei pentru Cercetare, dar și în calitatea mea de responsabil de legătura Parlamentului European cu EMA, voi stimula colaborarea AMDM cu Agenția Europeană a Medicamentului, dar și alte instituții de profil din UE și România” a menționat europarlamentarul Cristian Bușoi.

Eremei Priseajniuc a apreciat rolul important pe care îl joacă europarlamentarul Cristian Bușoi în cadrul Parlamentului European, dar și a întregului sistem european de sănătate: “Sunteți o voce puternică la nivelul Uniunii Europene și un prieten bun al țării noastre, fapt care ne face încrezători că putem și în continuare miza pe sprijinul Dumneavoastră și al instituțiilor abilitate din România și UE în demersul nostru de a asigura securitatea farmaceutică a Republicii Moldova”, a menționat directorul general AMDM, Eremei Priseajniuc.

Reamintim că, în perioada 12-13 august, Directorul General al AMDM, Eremei Priseajniuc, întreprinde o vizită de lucru la București, la invitația omologului său, Bujor Eugen Almășan, Președintele ANMDM din România, fiind însoțit de Semion Botnari, însărcinat cu afaceri la Ambasada Republicii Moldova în România și Dr. Inga Pasecinic, Președinte al Centrului Strategii și Politici de Sănătate.

Noutați

30
apr
2021

Stimați cetățeni, dragi colegi,

12
apr
2021

Dat fiind interesul sporit ce se atestă în spaţiul public în ultimele zile faţă de informaţiile despre vaccinul CoronaVac, Agenţia Medicamentului şi Dispozitivelor Medicale (AMDM) vine cu următoare

24
mar
2021

Reprezentanți ai Agenției Medicamentului și Dispozitivelor Medicale în colaborare cu Ministerul Sănătății Muncii și Protecției Sociale și Agenția Națională pentru Sănătate Publică, Consiliul Audiov

Development and support SEMSEO

(c) 2015. Agenţia Medicamentului şi Dispozitivelor Medicale