AMDM vine cu informații despre vaccinurile antigripale, în contextul gripei sezoniere și începerii sezonului rece al anului

News

14
sep
2020

În contextul situației pandemice globale cu SARS Cov-2 și prevenirii gripei sezoniere, Agenția Medicamentului și Dispozitivelor Medicale informează că până la momentul de față a asigurat autorizarea în Nomenclatorul de Stat al Medicamentelor (NSM) mai multor tipuri de vaccinuri antigripale.

Actualmente, în NSM se regăsesc următoarele vaccinuri antigripale tetravalente:

- VaxigripTetra®, producător Sanofi Pasteur, Franța;
- Influvac®, producător Abbott Biologicals B.V., Olanda;
- GCFLU tetravalent, producător Green Cross Corporation, Coreea de Sud.

De menționat, că aceste vaccinuri sunt recomandate și precalificate de Organizația Mondială a Sănătății (OMS), pentru emisfera nordică, sezonul rece al anului 2020-2021.

“Din păcate, sezonul rece din anul acesta va fi unul și mai complicat decât de obicei, în contextul în care, ne confruntăm cu pandemia cauzată de COVID-19, iar o evoluție negativă a gripei sezoniere ar putea pune o presiune suplimentară asupra sistemului nostru de sănătate. Astfel, dorim să informăm publicul larg, despre vaccinurile antigripale autorizate de AMDM, ca urmare a unei evaluări ample efectuate de un grup de experți abilitați în domeniu”, a declarat directorul general AMDM, Eremei Priseajniuc.

Noutați

18
noi
2020

Preparatul medicamentos Remdesivir, primul medicament autorizat de SUA și UE pentru tratamentul COVID-19, a fost importat în Republica Moldova prin intermediul a doi operatori economici.

12
noi
2020

Silvia Cibotari, revine la conducerea Agenției Medicamentului și Dispozitivelor Medicale, fiind director general în perioada decembrie, 2019-iunie, 2020.

11
noi
2020

Directorul General AMDM, Eremei Priseajniuc, pentru Ziarul Național: "Eforturile angajaților Agenției Medicamentului și Dispozitivelor Medicale au fost concentrate pentru a asigura securitatea farm

Development and support SEMSEO

(c) 2015. Agenţia Medicamentului şi Dispozitivelor Medicale