Directorul AMDM, Eremei Priseajniuc: “Salutăm investițiile în piața noastră farmaceutică, cu respectarea tuturor rigorilor de calitate și siguranța produselor”

News

21
oct
2020

Directorul General al Agenției Medicamentului și Dispozitivelor Medicale (AMDM), Eremei Priseajniuc, a avut o întrevedere de lucru cu Eugene Zaika, director general al Companiei Farmaceutice Elvețiene Acino, cu sediul în Ucraina.

În timpul întrevederii de lucru au fost puse în discuție unele aspecte legate de interacțiunea companiei farmaceutică cu AMDM în domeniul autorizărilor, dar și oportunitățile de investiții pe care le vede aceasta pentru piața farma din Republica Moldova.

„În calitate de autoritate națională de reglementare în domeniul medicamentului și dispozitivelor medicale, facem tot posibilul pentru a optimiza procesele, astfel încât să asigurăm un sistem rapid de acceptare a dosarelor și eliberare a actelor permisive, care vor reduce perioada de autorizare a medicamentelor. Totodată, după cum am menționat anterior, nu vom face nicio concesie pe partea ce ține de calitatea, siguranța și accesibilitatea medicamentelor destinate cetățenilor noștri, de aceea vă rog maximă prudență în acest sens”, a declarat directorul general AMDM, Eremei Priseajniuc.

Acino este o companie farmaceutică elvețiană cu sediul la Zurich, aceasta a fost fondată în 1836 și se axează pe producerea medicamentelor cu utilizare bine-cunoscută, precum și dezvoltarea formelor farmaceutice noi. În 2015, Acino a achiziționat compania farmaceutică PharmaStart, Ucraina.

Noutați

18
noi
2020

Preparatul medicamentos Remdesivir, primul medicament autorizat de SUA și UE pentru tratamentul COVID-19, a fost importat în Republica Moldova prin intermediul a doi operatori economici.

12
noi
2020

Silvia Cibotari, revine la conducerea Agenției Medicamentului și Dispozitivelor Medicale, fiind director general în perioada decembrie, 2019-iunie, 2020.

11
noi
2020

Directorul General AMDM, Eremei Priseajniuc, pentru Ziarul Național: "Eforturile angajaților Agenției Medicamentului și Dispozitivelor Medicale au fost concentrate pentru a asigura securitatea farm

Development and support SEMSEO

(c) 2015. Agenţia Medicamentului şi Dispozitivelor Medicale