Directorul General al Agenției Medicamentului și Dispozitivelor Medicale, Eremei Priseajniuc, a discutat la București cu Secretarul de Stat al Ministerului Afacerilor Interne a României, Raed Arafat, despre suportul pentru obținerea vaccinurilor

News

12
aug
2020

Eremei Priseajniuc, Directorul General al Agenției Medicamentului și Dispozitivelor Medicale, a avut astăzi, 12 august, o întrevedere cu Raed Arafat, Secretar de Stat în Ministerul Afacerilor Interne al României, șeful Departamentului pentru Situații de Urgență.

În cadrul vizitei au fost discutate aspectele legate de implementarea proiectelor de importanță strategică pentru ambele țări, precum și oportunitățile de continuare ale acestora.

La fel, un subiect important abordat în cadrul întrevederii a ținut de oferirea ajutorului pentru obținerea vaccinurilor Anti-Covid-19 și a medicamentului Remdesevir utilizat în tratamentul Covid-19, solicitat de România prin mecanismul de cooperare a Comisiei Europene.

“Rugămintea noastră este să examinați posibilitatea includerii Republicii Moldova în această solicitare pentru obținerea medicamentului Remdesevir, precum și a vaccinurilor Anti-Covid-19, pentru inițierea imunizării populației Republicii Moldova, în special din grupurile de risc major din țara noastră (lucrători medicali, persoane vârstnice, persoane cu comorbidități, copii etc.)” a menționat Eremei Priseajniuc.

Totodată, oficialul de la Chișinău a adus sincere mulțumiri fondatorului și coordonatorului SMURD pentru viețile omenești salvate de echipele de medici români, menționând că acest proiect este unul dintre cele mai mari realizări ale cooperării bilaterale dintre România și Republica Moldova.

“Anul acesta se împlinesc 30 de ani de la înființarea SMURD și cu acest prilej vreau să vă mulțumesc din numele cetățenilor Republicii Moldova pentru ajutorul acordat și sacrificiul angajaților SMURD în țara noastră, care au ajutat la salvarea a sute de oameni, uneori chiar cu prețul propriei vieți. Misiunea SMURD în Republica Moldova a fost lansată în anul 2013 și reprezintă una dintre cele mai frumoase realizări ale cooperării sectoriale moldo-române, care a devenit una vitală pentru sistemul nostru de urgență în sănătate”, a declarat Directorul General AMDM, Eremei Priseajniuc.

De cealaltă parte, Raed Arafat a declarat că suportul continuu pentru Republica Moldova rămâne o prioritate pentru el și pentru instituția pe care o conduce, în special pe domeniile ce țin de colaborarea pe linia situațiilor de urgență și creșterea rezilienței, dar și alte acțiuni de consolidare a relațiilor România-Republica Moldova pe domeniile de competență.

Reamintim că în perioada 12-13 august, Directorul General al AMDM, Eremei Priseajniuc, întreprinde o vizită de lucru la București, la invitația omologului său, Bujor Eugen Almășan, Președintele ANMDM din România, fiind însoțit de Semion Botnari, însărcinat cu afaceri la Ambasada Republicii Moldova în România și Dr. Inga Pasecinic, Președinte al Centrului Strategii și Politici de Sănătate.

Noutați

24
dec
2020

Dragi colegi,

Feeria sărbătorilor de iarnă să Vă călăuzească mereu, aducîndu-vă sănătate, pace, înțelegere și prosperitate.

21
dec
2020

Agenţia Medicamentului şi Dispozitivelor Medicale informează despre autorizarea la data de 18.12.2020 a importului preparatului medicamentos Clexane – preparat din grupul heparinelor, inclus în Pro

11
dec
2020

Guvernul Republicii Moldova și-a exprimat înalta apreciere pentru colectivul Agenției Medicamentului și Dispozitivelor Medicale cu ocazia aniversării a 15 ani de la crearea instituției.

Development and support SEMSEO

(c) 2015. Agenţia Medicamentului şi Dispozitivelor Medicale