Directorul general AMDM Silvia Cibotari

News

12
noi
2020

Silvia Cibotari, revine la conducerea Agenției Medicamentului și Dispozitivelor Medicale, fiind director general în perioada decembrie, 2019-iunie, 2020. Decizia privind revenirea în funcție a dnei Silvia Cibotari a fost dictată de profesionalismul acesteia, cunoașterea domeniului medicamentului și dispozitivelor medicale, precum și necesitatea realizării unor reforme importante pentru sectorul dat.
Silvia Cibotari, a absolvit Facultatea de Farmacie a USMF, este doctor în științe farmaceutice, conferențiar universitar. În anul 1991, dna Cibotari și-a început activitatea în cadrul Institutului Național de Farmacie, care ulterior a fost reorganizat în Agenția Medicamentului și Dispozitivelor Medicale, respectiv are suficientă experiență și carismă de a aduce schimbări benefice în acest domeniu.
Noul director general al AMDM mizează în primul rînd pe suportul echipei sale de profesioniști devotați domeniului în atingerea obiectivelor pe care și le-a propus în calitate de șefă a instituției. Misiunea Agenției Medicamentului și Dispozitivelor Medicale este și va rămîne realizarea politicii statului în domeniul medicamentului, activităţii farmaceutice şi dispozitivelor medicale în scopul promovării şi protejării sănătăţii publice prin asigurarea cu medicamente şi dispozitive medicale de calitate, inofensive, eficiente şi accesibile.
E timpul ca Agenția Medicamentului și Dispozitivelor Medicale să recurgă la acțiuni concrete pentru a fortifica capacitatea sa instituțională și a realiza cu success acțiunile prevăzute în Planul de activitate a Guvernului 2020-2023: elaborarea proiectelor noii Legi a Medicamentului, noii Legi cu privire la activitatea farmaceutică și Legii dispozitivelor medicale.
Numirea ei în funcția de director general al AMDM a fost aprobată în cadrul ședinței Guvernului din 11 noiembrie 2020.

Noutați

18
noi
2020

Preparatul medicamentos Remdesivir, primul medicament autorizat de SUA și UE pentru tratamentul COVID-19, a fost importat în Republica Moldova prin intermediul a doi operatori economici.

12
noi
2020

Silvia Cibotari, revine la conducerea Agenției Medicamentului și Dispozitivelor Medicale, fiind director general în perioada decembrie, 2019-iunie, 2020.

11
noi
2020

Directorul General AMDM, Eremei Priseajniuc, pentru Ziarul Național: "Eforturile angajaților Agenției Medicamentului și Dispozitivelor Medicale au fost concentrate pentru a asigura securitatea farm

Development and support SEMSEO

(c) 2015. Agenţia Medicamentului şi Dispozitivelor Medicale