Eremei Priseajniuc, către AIR: „Investițiile românești în industria farma din Republica Moldova, un pilon important al securității farmaceutice”

News

14
oct
2020

Directorul Agenției Medicamentului și Dispozitivelor Medicale, Eremei Priseajniuc, a avut o întrevedere cu președintele executiv al Asociației Investitorilor din România în Republica Moldova, Dan Nuțiu.

Agenda discuției a cuprins mai multe subiecte, printre care: provocările confruntate de agenții economici din domeniul medical, oportunitățile investițiilor românești pe piața farmaceutică din Republica Moldova, dar și capacitatea de a răspunde necesităților generate de pandemie la nivel local și regional.

Șeful AMDM și-a exprimat recunoștința pentru deschiderea și suportul continuu oferit de statul român, dar și de agenții economici de peste Prut care au acordat țării noastre un sprijin considerabil încă de la începutul pandemiei - un manifest de solidaritate și o dovadă de prietenie.

„Investițiile românești în industria farma din Republica Moldova sunt un pilon important al securității farmaceutice. Cei mai mari producători autohtoni de medicamente au la bază investiții românești. Este important să le asigurăm toate condițiile necesare unei bune activități, dar să le oferim și posibilitatea de a-și diversifica și mări capacitatea de producție. Crearea unui front comun pentru producerea în Moldova a medicamentelor utilizate în tratamentul COVID-19, cum ar fi Remdesivir și Favipiravir, este vitală”, a subliniat directorul general al AMDM, Eremei Priseajniuc.

Președintele executiv al AIR, Dan Nuțiu, a reiterat importanța menținerii unui dialog constant dintre asociațiile investiționale, agenții economici de profil și regulator: „România va continua să sprijine necondiționat Republica Moldova pe diverse segmente, inclusiv în domeniul farmaceutic. Vom oferi tot suportul și experiența noastră în demersul AMDM de a prelua cele mai bune practici și standarde europene pe aspecte ce țin de medicamente și dispozitive medicale.”

Asociația Investitorilor din România a fost fondată acum doi ani și are peste 30 de membri. Investițiile se ridică la 120 milioane euro, iar cifra de afacere este de 400 milioane euro anual. Printre membrii AIR din domeniul farmaceutic, se înscriu doi dintre cei mai mari producători autohtoni de medicamente - Balkan Pharmaceuticals și EuroFarmaco, în care investițiile românești reprezintă peste 80% din totalul investițiilor producătorilor autohtoni de pe piața farmaceutică a Republicii Moldova.

Noutați

30
apr
2021

Stimați cetățeni, dragi colegi,

12
apr
2021

Dat fiind interesul sporit ce se atestă în spaţiul public în ultimele zile faţă de informaţiile despre vaccinul CoronaVac, Agenţia Medicamentului şi Dispozitivelor Medicale (AMDM) vine cu următoare

24
mar
2021

Reprezentanți ai Agenției Medicamentului și Dispozitivelor Medicale în colaborare cu Ministerul Sănătății Muncii și Protecției Sociale și Agenția Națională pentru Sănătate Publică, Consiliul Audiov

Development and support SEMSEO

(c) 2015. Agenţia Medicamentului şi Dispozitivelor Medicale