O misiune a Comisiei Europene evaluează activitatea LCCM

News

19
mar
2014

O MISIUNE A COMISIEI EUROPENE EVALUEAZĂ ACTIVITATEA LCCM

19.03.2014

          În perioada 19-21 martie, Agenția Medicamentului și Dispozitivelor Medicale (AMDM) va fi gazda experților TAIEX (Technical Assistance and Information Exchange). Scopul vizitei este evaluarea activității Laboratorului Controlul Calităţii Medicamentelor (LCCM).
 
          Misiunea de experți este reprezentată de dr. Jose Maria Esteban Fernandez și dna Roma Mockute, iar vizita a fost organizată la iniţiativa AMDM. Experţii au fost întâmpinaţi de directorul AMDM, dl Alexandru Coman și colectivul LCCM, condus de dl Mihail Soloviov.
 
          Directorul Agenției, Alexandru Coman, a salutat prezența experților europeni. El a menționat principalele direcții de activitate ale instituției, subliniind că garantarea siguranței și calității medicamentelor pentru societate este un lucru principial.
 
          „În ultimii ani ascensiunea din domeniu este vădită. Cu toate acestea, noi suntem interesaţi în îmbunătățirea permanentă a nivelelor pe care le atingem. De aceea, salutăm vizita și expertiza pe care o veţi efectua. Suntem siguri că viziunea din exterior va fi de nepreţuit”, a spus Alexandru Coman.
 
          La rândul său, șeful misiunii de evaluare, dr. Jose Maria Esteban Fernandez, a mulțumit conducerii AMDM pentru invitaţie. El a menționat căîn cadrul Uniunii Europene  este foarte important domeniul calităţii medicamentelor, precum și cel al contrafacerii, care necesită o monitorizare strictă, respectiv stoparea fenomenului.
 
          Expertul a precizat căîn aceste trei zile va avea loc un schimb de informații și experienţă, din care vor învăţa ambele părți.
 
          TAIEX este un instrument de asistență tehnică și schimb de informații, gestionat de către Direcția Generală pentru Extindere a Comisiei Europene. TAIEX sprijină țările partenere în ceea ce privește apropierea, aplicarea și respectarea legislației UE. Activitatea TAIEX este bazată, în mare măsură, pe cerere și facilitează livrarea de expertiză, adaptată corespunzător, pentru a aborda problemele într-un termen scurt.

Noutați

30
apr
2021

Stimați cetățeni, dragi colegi,

12
apr
2021

Dat fiind interesul sporit ce se atestă în spaţiul public în ultimele zile faţă de informaţiile despre vaccinul CoronaVac, Agenţia Medicamentului şi Dispozitivelor Medicale (AMDM) vine cu următoare

24
mar
2021

Reprezentanți ai Agenției Medicamentului și Dispozitivelor Medicale în colaborare cu Ministerul Sănătății Muncii și Protecției Sociale și Agenția Națională pentru Sănătate Publică, Consiliul Audiov

Development and support SEMSEO

(c) 2015. Agenţia Medicamentului şi Dispozitivelor Medicale