Comisia Medicamentului din cadrul AMDM a autorizat 21 medicamente: 8 – în premieră


Cu vot unanim, membrii Comisiei Medicamentului din cadrul Agenției Medicamentului și Dispozitivelor Medicale (AMDM) au autorizat miercuri, 20 decembrie, 21 produse medicamentoase, dintre care 8 – primar (medicamente noi) și 13 – repetat.

Printre medicamentele autorizate primar, se numără:

-         Sclerthon, soluție injectabilă în seringă preumplută (DCI: Glatiramer acetate) – se utilizează pentru tratamentul tratamentul formelor recidivante ale sclerozei multiple.

-         BilasNor, comprimate (DCI: Bilastinum)  utilizat pentru ameliorarea simptomelor febrei fânului (strănut, mâncărime nazală, curgere a nasului, obstrucţie nazală şi ochi roşii, secreţie lacrimală abundentă) şi a altor forme de rinite alergice. 

Printre cele autorizare repetate, se regăsesc produse farmaceutice precum:

-         Daclaget™, comprimate filmate (DCI: Daclatasvir) este indicat, în asociere cu alte medicamente, pentru tratamentul infecţiei cronice cu virusul hepatitic C (VHC) la adulţi.

-         Cineset®, comprimate filmate (DCI: Cinacalcet) – este utilizat pentru tratarea hiperparatiroidismului secundar la pacienţii adulţi cu boală renală gravă ce au nevoie de dializă pentru eliminarea deşeurilor din sânge, pentru reducerea valorilor crescute ale calciului din sânge (hipercalcemie) la pacienţii adulţi cu cancer paratiroidian, pentru reducerea valorilor crescute ale calciului din sânge (hipercalcemie) la pacienţii adulţi cu hiperparatiroidism primar când extirparea glandelor paratiroide nu este posibilă. Cineset se utilizează la copii cu vârsta de 3 ani până la mai puțin de 18 ani: pentru tratarea hiperparatiroidismului secundar la pacienții cu boală renală gravă care au nevoie de dializă pentru a elimina deșeurile din sânge, a căror boală nu este controlată cu alte tratamente.

 

Totodată, Comisia Medicamentului a aprobat 634 de modificări postautorizare pentru 257 medicamente autorizate.

 

Întreaga listă a medicamentelor autorizare o găsiți AICI.