Comisia Medicamentului din cadrul AMDM a autorizat 55 medicamente: 23 – în premieră


Cu vot unanim, membrii Comisiei Medicamentului din cadrul Agenției Medicamentului și Dispozitivelor Medicale (AMDM) au autorizat joi, 17 august, 55 produse medicamentoase, dintre care 23 – primar (medicamente noi) și 32 – repetat.

Printre medicamentele autorizate primar, se numără:

-       Pramistar® comprimate filmate (DCI: Pramiracetamum) – medicament este utilizat pentru a trata tulburările de concentrare şi de memorie care se datorează degenerării celulelor nervoase sau care se datorează patologiilor vaselor de sânge care alimentează creierul, care apar, ambele, la vârstnici (pacienţi cu vârsta de peste 65 ani).

-       Linadex, capsule (DCI: Lenalidomidum) – este utilizat la adulți pentru: Mielom multiplu; Sindroame mielodisplazice; Limfom cu celule de manta; Limfom folicular.

 

Printre cele autorizare repetate, se regăsesc produse farmaceutice precum:

-       Levomecol®, unguent (DCI: Chloramphenicolum + Methyluracilum) – se utilizează în tratamentul plăgilor infectate (inclusiv tăieturi și excoriații) de diversă localizare (inclusiv infectate cu microfloră mixtă) în prima fază a procesului de plagă..

-       Gluconat de calciu-Darniţa (stabilizat), soluţie injectabilă (DCI: Calcii gluconas) – medicament ce reglează procesele metabolice, înlătură deficitul ionilor de calciu din organism, manifestă acţiune hemostatică şi antialergică, reduce permeabilitatea capilară..

-       Aspecton® Picături de Tuse, picături orale, soluţie (DCI: Extractum Thymi vulgaris mollis) – este indicat pentru tratamentul afecțiunilor inflamatorii ale căilor respiratorii cauzate de răceli și însoțite de tuse, mucus vâscos și expectorație dificilă.

           

Întreaga listă a medicamentelor autorizare o găsiți AICI.