Comisia Medicamentului din cadrul AMDM a autorizat următoarele medicamente


Cu vot unanim, membrii Comisiei Medicamentului din cadrul Agenției Medicamentului și Dispozitivelor Medicale (AMDM) au autorizat joi, 23 mai, următoarele produse medicamentoase:

 

Autorizare primară

Nr.

crt.

Denumirea produsului

Deţinător, Producător

Indicații terapeutice

1

Linzoget 600 mg, comprimate filmate 600 mg N10 (DCI: Linezolidum)

Getz Pharma (Private) Limited, Pakistan

Antibiotic care acţionează prin oprirea dezvoltării anumitor tipuri de bacterii (germeni) care provoacă infecţii. Este utilizat pentru tratamentul pneumoniei şi anumitor infecţii complicate ale pielii şi ţesuturilor de sub piele.

2

Helmadol 200 mg comprimate filmate N2, N6, N10, N10x4 (DCI: Albendazolum)

World Medicine Ilac San.ve Tic. A.Ș., Turcia

Este un medicament antihelmintic şi antiparazitar. Este utilizat pentru tratamentul infecţiilor cauzate de o varietate de viermi şi paraziţi. De obicei, aceşti viermi şi paraziţi infectează intestinul, dar pot determina probleme şi în alte părţi ale corpului.

3

Helmadol 400 mg comprimate filmate N1, N2, N3, N10, N10x6 (DCI: Albendazolum)

World Medicine Ilac San.ve Tic. A.Ș., Turcia

4

Clenbuterol 40 mcg comprimate  N25x4 (DCI: Clenbuterolum)

SC Balkan Pharmaceuticals SRL, Republica Moldova

Clenbuterol este utilizat pentru înlăturarea spasmului bronșic în astm și alte afecțiuni pulmonare (ale plămânilor). Clenbuterolul relaxează musculatura netedă a bronhiilor, ameliorează permeabilitatea lor, înlătură respirația șuierătoare și ușurează respirația.

5

Paracetamol Sopharma 500 mg comprimate 500 mg N10x2 (DCI: Paracetamolum)

SOPHARMA AD, Bulgaria

Este un medicament care are un efect pronunțat de scădere a febrei și durerii.

Medicamentul este utilizat pentru tratamentul durerilor ușoare până la moderate, inclusiv dureri de cap, migrene, dureri de dinți, dureri reumatice și musculare, dureri menstruale, dureri de gât, precum și pentru a ameliora starea de rău în caz de temperaturi ridicate și dureri în răceli.

6

Bonjigar capsule N20, N60 (DCI: Combinaţie)

Herbion Pakistan Pvt. Ltd., Pakistan

Bonjigar este indicat ca parte a tratamentului complex al hepatitei cronice toxice, afecțiunilor vezicii biliare și ale căilor biliare. Bonjigar este un medicament complex pe bază de plante.

 

Autorizare repetată

Nr.

crt.

Denumirea produsului

Deţinător, Producător

Indicații terapeutice

1

Pepticer 30 mg, capsule 30 mg N7x2 (DCI: Lansoprazolum)

Ilko Ilac Sanayi ve Ticaret A.Ș. Turcia

Este utilizat în tratamentul ulcerului gastric și duodenal, a inflamației la nivelul esofagului (esofagită de reflux), revenirea esofagitei de reflux, tratamentul arsurilor în capul pieptului și a regurgitării acide, tratamentul infecțiilor provocate de bacteria Helicobacter pylori, în asociere cu antibiotice, tratamentul sau prevenirea ulcerului gastric sau duodenal la pacienți care necesită tratament continuu cu AINS (utilizate pentru tratamentul durerii sau inflamației), tratamentul sindromului Zollinger-Ellison.

2

Tiocton 600 mg/24 ml soluţie injectabilă N5 (DCI: Acidum thiocticum)

Rompharm Company SRL, România

Tiocton este utilizat pentru tratamentul tulburărilor de sensibilitate din polineuropatia diabetică.

 

De asemenea, membrii Comisiei Medicamentului au aprobat unanim 528 modificări postautorizare pentru 154 medicamente autorizate.