Conducerea AMDM în discuții cu Asociația Patronală a Antreprenorilor de Dispozitive Medicale și Echipamente de Laborator


Directorul general al Agenției Medicamentului și Dispozitivelor Medicale (AMDM), Dragoș Guțu a avut o întrevedere cu reprezentații Asociației Patronale a Antreprenorilor de Dispozitive Medicale și Echipamente de Laborator (DISMED).

Pe agenda de lucru a fost inclus subiectul cu referire la noua Lege a dispozitivelor medicale, care urmează a fi armonizată cu cerințele cadrului legal european. S-au discutat un șir de propuneri și idei care vor fi analizate, iar ulterior, incluse în varianta nouă a Legii cu privire la dispozitivele medicale.

Totodată, directorul general AMDM, Dragoș Guțu a subliniat importanța discuției, fiind deschis la ideile oferite de DISMED sugerând ca propunerile să fie transmise în adresa instituției, pentru a fi studiate și incluse în varianta finala a Legii cu privire la dispozitivele medicale. La rândul său, reprezentanții DISMED au acceptat deschiderea conducerii AMDM cu mențiunea că: „Dialogul bilateral va favoriza armonizarea cerințelor naționale și alinierea la standardele europene a acestora, în domeniul dispozitivelor medicale”.

Este de menționat că Legea cu privire la dispozitivele medicale a fost aprobată în anul 2017, în care sau depistat un șir de neclarități ce pun în dificultate procesul de introducere pe piață a dispozitivelor medicale. În această ordine de idei, a fost decis implicarea DISMED în elaborarea noii Legi cu privire la dispozitivele medicale.