EDQM prelungește certificatul de atestare pentru laboratorul AMDM, în urma unui audit


Laboratorul pentru Controlul Calității Medicamentelor (LCCM) al Agenției Medicamentului și Dispozitivelor Medicale (AMDM) respectă toate standardele și protocoalele necesare, în conformitate cu cerințele europene și internaționale. Asta au constat evaluatorii Directoratului European pentru Calitatea Medicamentului și Asistența Sănătății (EDQM), care, în perioada 4-6 iulie 2023, au efectuat în audit în cadrul instituției.

Astfel, în urma evaluării, LCCM și-a reconfirmat și prelungit, pentru următorii patru ani, certificatul de atestare al EDQM.

Experții au evaluat și analizat în cadrul auditului toate procesele, competența personalului, echipamentele și infrastructura, pentru a se asigura că laboratorul instituției îndeplinește cerințele și prevederile Standardului Internațional ISO17025.

Prin menținerea unor standarde ridicate, Laboratorul pentru Controlul Calității Medicamentelor din cadrul AMDM continuă să ofere servicii de testare și certificare de înaltă calitate, contribuind la promovarea sănătății și bunăstării cetățenilor.