Laboratorul AMDM-ului, capabil să funcționeze fără întreruperi în situațiile deconectării energiei: A fost instalat un generator de curent electric


În vederea funcționării neîntrerupte și eficiente a laboratorului în scopul menținerii calității și siguranței medicamentelor, Agenția Medicamentului și Dispozitivelor Medicale (AMDM) anunță că a finalizat cu succes procesul de conectare a unui generator de curent electric în cadrul Laboratorului pentru Control Calității Medicamentelor (LCCM). Acesta a fost donat de către Uniunea Europeană prin intermediul Ministerului Sănătății.

 

„Funcționarea Laboratorului pentru Controlul Calității Medicamentelor fără întreruperi în situațiile deconectării de la rețeaua de alimentare electrică a fost o misiune importantă pentru noi. Asigurarea unei surse constante de energie electrică pentru Laboratorul instituției reprezintă un pas important și consolidează eforturile noastre de a asigura medicamente de înaltă calitate pentru cetățeni”, a subliniat directorul general al AMDM, Dragoș Guțu.

 

Precizăm că Laboratorul pentru Controlul Calității Medicamentelor al AMDM rămâne angajat în desfășurarea testelor riguroase și a analizelor amănunțite pentru a evalua medicamentele în conformitate cu cele mai înalte standarde internaționale.

 

 

Amintim că în luna iulie anul curent evaluatorii Directoratului European pentru Calitatea Medicamentului și Asistența Sănătății (EDQM) au efectuat un audit în cadrul instituției, în urma căruia LCCM și-a reconfirmat și prelungit, pentru următorii patru ani, certificatul de atestare al EDQM.