Laboratorul pentru Controlul Calității Medicamentelor din cadrul AMDM atestat de EDQM!


Laboratorul pentru Controlul Calității Medicamentelor (LCCM) din cadrul Agenției Medicamentului și Dispozitivelor Medicale (AMDM) a fost reconfirmat și a primit prelungirea certificatului de atestare pentru următorii patru ani din partea Directoratului European pentru Calitatea Medicamentului și Asistența Sănătății (EDQM). Certificatul fizic a fost primit oficial și este expus în cadrul Agenției.

Auditul extins, desfășurat în perioada 4-6 iulie 2023, a constatat faptul că LCCM respectă cu strictețe toate standardele europene și internaționale în materie de control al calității medicamentelor. Expertiza, competența personalului, echipamentele și infrastructura au fost evaluate și recunoscute pentru conformitatea lor cu Standardul Internațional ISO 17025.

Atestarea și certificarea Laboratorului pentru Controlul Calității Medicamentelor din cadrul AMDM confirmă angajamentul continuu pentru oferirea serviciilor de control al calității de cea mai înaltă calitate, contribuind astfel la promovarea sănătății cetățenilor.