Lansarea procedurii de subvenționare a Farmaciilor în Localitățile Rurale


Astăzi, 11 ianuarie 2024, Hotărârea Guvernului nr. 1036/2023 cu privire la aprobarea Regulamentului privind condițiile de licențiere a activității farmaceutice subvenționate de stat în localitățile rurale a fost publicată în Monitorul Oficial.

Prin această hotărâre:

1. S-a aprobat Regulamentul privind condițiile de licențiere a activității farmaceutice subvenționate de stat în localitățile rurale.

2. Agenția Medicamentului și Dispozitivelor Medicale  a actualizat lista localităților rurale în care vor fi înființate farmacii subvenționate de stat (lista poate fi accesată aici).

Important: Cererile urmează a fi depuse până pe data de 05 Februarie 2024.

Prezenta hotărâre intră în vigoare la data publicării în Monitorul Oficial al Republicii Moldova, detalii complete pot fi consultate accesând link-ul.

Antreprenorii din aceste localități vor primi licență gratuită și subvenții lunare între 10 și 20 de mii de lei, în funcție de veniturile înregistrate.

Scopul proiectului este de a asigura cu medicamente esențiale populația din zona rurală, prin amplasarea rațională a farmaciilor.

Această măsură contribuie la menținerea stării de sănătate a populației și la reducerea semnificativă a barierelor în accesul la tratament, având un impact pozitiv asupra calității vieții cetățenilor.