Prima plată efectuată!


Ieri, 23 Aprilie 2024, în conformitate cu Hotărârea Guvernului nr. 1036/2023, Agenția Medicamentului și Dispozitivelor Medicale (AMDM) a efectuat plata primei subvenții de stat către Farmacia "Salut" din comuna Alexandreni, raionul Sîngerei, marcând astfel angajamentul Guvernului față de farmacia subvenționată de stat.

Menționăm că această plată reprezintă ultimul pas din cadrul implementării Proiectului "Farmacie în Satul Tău!", care a inclus mai multe etape esențiale:

1. Depunerea cererii

Agenții economici licențiați au depus cererile pentru participarea la proiect, pentru deschiderea unei farmacii în localitățile rurale fără acces la medicamente esențiale. (link)

2. Organizarea licitațiilor

Au fost organizate licitații transparente și corecte pentru desemnarea agenților economici care vor opera farmaciile în cadrul proiectului. (link)

3. Desemnarea câștigătorilor în urma licitației

După evaluarea ofertelor și respectarea criteriilor stabilite, au fost desemnați câștigătorii licitațiilor. (link)

4. Deschiderea farmaciei

Prin eforturile colaborative ale autorităților locale, agentului economic și AMDM, prima farmacie a fost deschisă în una din localitățile selectate conform proiectului. (link)

5. Efectuarea plății

Plata primei subvenții de stat către prima farmacie deschisă marchează finalizarea cu succes a ultimului pas din cadrul proiectului, asigurând astfel funcționarea și sustenabilitatea serviciilor farmaceutice în zonele rurale.

În viitorul apropiat (2-3 săptămâni) alte 10 farmacii își vor începe activitatea în cadrul proiectului.